SOLTÉSZ PINCÉSZET

 
Az ember még meg sem született, mikor a nagy szőlősgazda, a természet már müvelés alá fogta a tokaji hegy oldalát.
 
Tokaj-Hegyalja Magyarország egyik legszebb vidéke. Pincészetünk a Soltész Pincészet ezen a gyönyörű tájon alakult 1922-ben családi vállalkozásként. A mintegy hat hektáros területen lévő furmint és hárslevelű fajták öme a Gyertyános, Somos, Dereszla és Mestervölgy dűlők napos oldalán terem. A borerlelés riolittufába vájt pincerendszerünkben 10-12 °C-on fahordókban történik.
 
Kattints!Kattints!Kattints!
 
A borok palackozás után is tovább finomodnak, évtizedek során rendkívüli ízt és zamatot nyernek. Az üvegeket kívülről különleges, fekete nemes pince penész, a Cladosporium cellare borítja. A polcokon katonás sorrendben sorakozó nagy tokaji aszúborok és eszenciák "fekete kucsmás" látványa lenyűgöző. Az itt érlelt italok igazi raritásnak számítanak. Kedvező élettani hatásuk mellett azzá teszi őket a tokajira jellemző szín-, illat-, íz- és zamatanyag, a borvidék különleges klímája, a pincemesterek apáról fiúra szálló, régi titkokat őrző szakértelme.
 
Kattints!Kattints!Kattints!
 
A tokai bor nemes ajándék. Megtiszteljük vele barátainkat, finom társaságban megünnepelhetjük vele életünk nagy pillanatait. Ez az a nektár, melyet a magyar Himnusz is megénekel. Nemzetközi borversenyeken több, mint száz aranyérem fémjelzi rangját.
 
A tokaji borpince valódi "föld alatti szentély", melyből igazi kincsként kerül ki a:
 
TOKAJI ASZÚ,
A BOROK KIRÁLYA.


ˆ mosaic.hu