Az ember még meg sem született, mikor a nagy szőlősgazda, a természet már müvelés alá fogta a tokaji hegy oldalát.
Tokaj-Hegyalja Magyarország egyik legszebb vidéke.
Pincészetünk a Soltész Pincészet ezen a gyönyörű tájon alakult 1922-ben családi vállalkozásként.
A mintegy hat hektáros területen lévő furmint és hárslevelű fajták öme a Gyertyános, Somos, Dereszla és Mestervölgy dűlők napos oldalán terem.
A borerlelés riolittufába vájt pincerendszerünkben 10-12 °C-on fahordókban történik.
A borok palackozás után is tovább finomodnak, évtizedek során rendkívüli ízt és zamatot nyernek.
Az üvegeket kívülről különleges, fekete nemes pince penész, a Cladosporium cellare borítja.
A polcokon katonás sorrendben sorakozó nagy tokaji aszúborok és eszenciák "fekete kucsmás" látványa lenyűgöző.
Az itt érlelt italok igazi raritásnak számítanak.
Kedvező élettani hatásuk mellett azzá teszi őket a tokajira jellemző szín-, illat-, íz- és zamatanyag, a borvidék különleges klímája, a pincemesterek apáról fiúra szálló, régi titkokat őrző szakértelme.
A tokai bor nemes ajándék.
Megtiszteljük vele barátainkat, finom társaságban megünnepelhetjük vele életünk nagy pillanatait.
Ez az a nektár, melyet a magyar Himnusz is megénekel.
Nemzetközi borversenyeken több, mint száz aranyérem fémjelzi rangját.
A tokaji borpince valódi "föld alatti szentély", melyből igazi kincsként kerül ki a: